pátek 29. března 2024
Diskuzní fórum Minimalizovat
Jak poznat podvodníky (v Magicu)?
Poslední příspěvek 13.05.2014 08:33 od NekraOX. 4 Odpovědi.
Tisková verze
Seřadit:
PředchozíPředchozí DalšíDalší
Nemůžete vkládat odpovědi.
Autor Zprávy
NekraOXUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:60
NekraOX

--
09.05.2014 07:28  
Ahoj

Jak se poznají magicoví podvodníci? Článek http://voices.yahoo.com/how-people-...tml?cat=11 sice popisuje způsoby podvádění, ne již dost způsoby jejich odhalení.

Včera jsem slyšel názor, že je potřeba umět podvádět, protože jinak nelze podvodníky odhalit (pochopeno jako "znát podváděcí techniky a jak fungují" s myšlenkou, že takové techniky se nejlépe pochopí naučením).

Jeden hráč byl obviněn z namíchávání karet (co si pamatuju, ani jsme si je vzájemně nesnímali). I když jsem neměl dost pozorování, rozhodně souhlasím s tím, že mít konkrétní kartu na úvodní ruce výrazně častěji, než odpovídá šanci, vzhledem k jejímu zastoupení a počtu karet v balíčku, je krajně podezřelé!  I když může jít "jen" o špatné (nedostatečně náhodné) míchání balíku. Oproti tomu u hráče, který trpí manascrew častěji, než je obvyklé (k poměrům zemí v balíku), je špatná randomizace decku jasná, protože to je k jeho nevýhodě (takovýmhle stylem se nepodvádí).

Jak poznám, že si hráč namíchává balík (nebo jeho část)? Jasně, při vysoké četnosti nepravděpodobné situace, je to hodně pravděpodobné, přesto však tam není ta "jistota". Tu si představuji rozpoznáním namíchávacích pohybů v hráčpvých rukou, když karty míchá. Jak se to dá poznat? Vyšel od některého českého rozhodčího článek o poznávání podvodů v Magicu?
Protože obvinit z podvádění hráče, který nepodvádí, je hodně hnusné - při pouhých "podezřeních" takové situace nebudou zas tak říké, jak by měly být (měly by se vyskytovat v 0% - ideálně).

A to jsem se s tím případem setkal na casual hraní - děsí mne představa, jak se to musí být na turnajích "hemžit" povodníky. Jediný způsob podvádění při casual mne napadá "tréninování podvádění" . Prosím o rady, jak se podvádění pozná, když i na casual (kde se nejhraje o ceny) je riziko podvádění větší, než jsem si myslel.

AggrokumanoUživatel není přihlášen
Basic Member
Basic Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:115
Aggrokumano

--
12.05.2014 02:55  
Magic hraju přes deset let a nikdy jsem se se žádným podvodníkem nesetkal, takže nevím, čeho se pořád obáváš. Důležité je dávat pozor při hře a pokud myslíš, že si soupeř namíchává deck, tak mu ho před draw rozkupičkuj...
NekraOXUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:60
NekraOX

--
12.05.2014 17:32  
Ahoj

To je od tebe velmi odvážné tvrzení, že jsi se nikdy nesetkal s podvodníkem.

Doufal jsem, že mi někdo popíše, jak podle pohybů rukou poznat namíchávání karet. Kromě toho bych věřil, že pokud si hráč dokáže namíchat deck, tak si ho namíchá tak skvěle, že mu to nenarušíš ani snímnutím decku (i když nesnímnutí mu v tom asi trochu pomůže).

Jak jsem psal, tak jsem k tomu neměl dost pozorování. Hráč A byl obviněn hráčem B, že si namíchává na úvodní ruku konkrétní kartu. Měl jsem k dispozici pouze 2 pozorování hry hráče A, přičemž v jedné tu kartu na začátku měl a v jedné ne (když budu počítat s tím, že někteří lidé říkají "vždycky", ale nemyslí tím "vždycky" ale jen "hodně často"). Takže to, jestli si budu myslet, že hráč A podváděl nebo ne, stojí a padá na tom, jestli budu věřit tomu, co říkal hráč B (s oběma jsem se do té doby v souvislosti s Magicem nesetkal a neuvědomuji si, že ani mimo Magic). Hodně mne ale žere představa: "Jestli hráč A podváděl, jak to, že jsem to nepoznal?!"

Jednou z možností je, že nebylo co poznat, protože nepodváděl.
Jinou možností je, že podváděl a nepoznal jsem to. (A právě tahle možnost mne žere - a když se naučím, jak z pohybů poznat namíchávání, tak bude v budoucnu méně pravděpodobná.)

Z informací, které jsem ten den získal, je to "tvrzení proti tvrzení". Na odsouzení předčasné a málo informací. Na druhou stranu si prostě připouštím, že jsem se s podvodníkem mohl setkat, protože nepřipouštět si něco takového (dříve nebo později) považuji za příliš naivní.

A jestli máš vážně pravdu a nesetkal jsi se ani s "neodhaleným podvodníkem", tak máš neuvěřitelné štěstí na lidi (jestli hraješ nejen s úzkou skupinou přátel), nebo máš nějakou velkou morální autoritu, že TEBE si ti podvodníci podvádět nedovolí.

A odpověď na tvou "otázku bez otazníku" - obávám se nejen podvodníků, ale také toho, že bych si nevšiml podvodu, když bych byl u něj. Připadalo by mi, že v takovém případě mne podvodník přechytračil, kdybych si jeho podvodu nevšiml, a to i kdybych tam byl jen jako divák.

FlambergUživatel není přihlášen
Advanced Member
Advanced Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:515
Flamberg

--
12.05.2014 18:05  
Zdar!

Sám rozhodně nejsem nějaký karetní mág, takže v tom, jak odhalit "namíchávače" moc neporadím. Jen pár poznámek:

- Sejmutí soupeřova balíčku je nedostatečné. "Cutem" na dejme tomu pět částí se nemění podvodníkem připravená sekvence karet. Předpokládám, že Kumano měl spíš na mysli rozmíchání po jednotlivých kartách třeba na osm kupiček.

- Z dvou úvodních rukou nelze dělat žádné závěry. To je dost nedostatečný vzorek. uvědomme si, že ta karta nejspíše byla v balíčku čtyřikrát.

- Hráči se často obviňují z "podvádění" jen z legrace a nemyslí to vážně. Nebyl to tento případ?
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
NekraOXUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:60
NekraOX

--
13.05.2014 08:33  
Ahoj

3)Jestli to obvinění bylo z legrace, tak to nevím. Ale dělat si takovou "legraci" by bylo dost hloupé a hnusné .

2)To jsem psal, že nemám dost pozorování, abych si mohl dobře udělat závěr. Ale už to obvinění mi stačilo k tomu, abych se užíral tím, že bych mohl nepoznat namíchávání. Co jsem slyšel, tak ta karta tam byla 2x a ten balík měl přibližně 100 karet.
Ale každopádně dvě hry jsou málo pozorování a něco na tu úvodní ruku prostě přijít musí. Tak jsem si to spočítal a vyšlo mi, že náhodně to tak vyjde (jako v těch dvou hrách) přibližně ve 23,5% , což mi přijde dost hodně (jednou ze dvou her na ruku, když je tam ta karta dvakrát).

1)Já jsem Aggrokumana pochopil jako snímnutí. Ono "rozmíchání na kupičky po kartách" bych chápal jako další zamíchání - akorát jiným stylem.
Nemůžete vkládat odpovědi.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí