Friday, March 29, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Magic online - jak nejlépe vyrůst zdarma
Last Post 01/08/2014 12:49 by Elden43. 1 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
AnubixUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:3
Anubix

--
29/07/2014 18:37  
5 let jsem nehrál magici, teď jsem se k tomu vrátil, ale zaujala mě online verze, protože je to takový pohodlnější. Nemusíte se s nikým domlouvat, prostě přijdete a hrajete do pár minut.

Četl jsem spoustu začátečnických návodů (tím jsem se snad prokousal), ale teď jsem ve fázy, kdy jsem si vyplácal NEW TO MAGIC ONLINE tickety. Hrál jsem za ně 5 turnajů, z toho 2x jsem vyhrál první místo, takže velký decky + boostery, tím jsem dostal slušnou základnu karet a nějaké vzácnější, které jsem hned prodal za event tickety.

Jenže teď jsem ve slepé uličce, mám 7 tixů, constructed hrát nemůžu, protože bych neměl šanci (neposkládal bych finančně dostupný a kvalitní deck za 7 tixů), navíc by mi nezbylo na vstup do eventu. Takže na řadu přichází akorát SEALED, a ty jsou dostupní pouze 2:
RTR BLOCK phantom sealed a THS block phantom sealed. Vstupné je 6 tixů. Když se kouknu na ceny, tak to sami vidíte: http://wizards.custhelp.com/app/ans...ntomSealed

V podstatě jen první místo (tzn vyhrát vše) se vyplatí. Získáte totiž 16 phantom points a 1 QP (nevím co je, asi nějaký booster). Druhé místo je 8 phantom points, jenže to je mín než 6 event tickets. Tzn. buď vyhrajete vše nebo jste ve ztrátě a nemáte nic. Takže jediný dostupný event pro mě je dost riskantní, jednou jsem ho hrál a vyhrál jsem jen 1x. Mám tedy těch 7 tixů a nevím jak se hnout, co byste poradili? Ostatní eventy jsou tak od 15 tixů vejš, co je $15 a za to vstoupím do turnaje, kde taky nic nemusím vyhrát, což je pravděpodobné vzhledem k tomu že mi chybí zkušenosti.

Pro začítečníky tu bylo jen 5 her a zbytek už je naostro proti ostříleným co tam točej prachy Co byste doporučili? Díky.

Elden43User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:23
Elden43

--
01/08/2014 12:49  
Ahoj,

kazda rada draha. Je potreba si uvedomit, ze vstupni naklady (ceny boosteru) na hrani online magicu jsou stejne, jako na hrani papiroveho magicu (i kdyz vnitrni ekonomika systemu je jina a konecne ceny za kusove karty jsou na onlinu vetsinou vyrazne nizsi).

Se 7 tixy toho bohuzel prilis nenahrajes. 7 tixu odpovida cca 140 korunam. Za to si v realu nezahrajes ani jeden normalni draft (naklady na boostery cca 200 korun). Vicemene mas nekolik moznosti:

1) hrat neoficialni turnaje (casto sponzorovane nejakym botem), napriklad v pauper (standard pauper) fromatu, kde ti 7 tixu bude stacit na postaveni nekolika baliku (viz. http://pdcmagic.com/)
2) postavit si co nejlevnejsi constructed balicek a zkouset normalni turnaje (nejlevnejsi je standard a blok, ale i tak budes muset pocitat s nejakou dalsi investici).
3) zahrat si phantom sealed (na ktery jsi poukazoval). Vstup za 6 tixu, pokud vyhrajes, ziskas phantom pointy a muzes jit na dalsi (jinak jsi mirne v minusu). Pozor, z phantom eventu ti nezustavaji karty (po skonceni turnaje je "vratis"), hrajes tak jen pro moznost hry a pripadneho dalsiho eventu. Phantom eventy jsou velice oblibene mezi hraci, kteri se chystaji na nejaky velky turnaj v danem formatu, za pomerne nizkou investici hraci muzou hrat treba sealed deck kazdy den (pokud si udrzuji win-rate vyssi nez 50%, tak po pocatecni investici "temer" za dalsi vstup neplati) - to je velka vyhoda, dat 120 korun a pak semtam prihodit dalsi padesatikorunu na "nekonecne" hrani, kdyz by te jinak kazdy sealed deck stal 500-600 korun. Je to vyborne hlavne pro trenink. Navic vitez ziskava 1QP (qualification point), coz je "platidlo" nutne pro vstup do turnaju pro kvalifikovane (vetsinou potrebujes 15 nebo 35 QP pro vstup do takoveho turnaje - zalezi na formatu). QP se s koncem sezony nuluji.

Bohuzel se musis smirit s tim, ze magic neni levna zalezitost a pokud chces hrat s moznosti neco vyhrat, tak jsou investice nutne. Bud do limited, kdy platis produkt (ale obcas muzes neco otevrit a investice se ti vrati) a nebo do costructed, kdyz je vstup do turnaju levny, ale investice do balicku velka. Daji se ale urcite postavit i velmi levne balicky, ktere maji nejakou sanci neco uhrat na turnajich.

Posledni moznost (a asi nejlepsi;-)) je najit si nejakeho dobrodince, co MTGO hraje uz nejakou dobu. Muze ti balicek (treba zdarma) pujcit a ty si muzes zahrat par turnaju s tim, ze si zadotujes jen vstupne a kdyz ti to neco vynese, tak to treba dobrodinci vratis. Spousta lidi ti taky muze dat sve "nepotrebne" karty (spousta relativne silnych karet (herne) ma na onlinu mizivou hodnotu a kdyz najdes altruistu, tak si prvni "napul competitive balicek" postavis z jeho dotaci). Sousta lidi karty na onlinu sdili (nebo hraji na jednom uctu a o naklady na nove karty se deli).

Uz se nebudu vic rozepisovat. Ja na onlinu zacianl s investici cca 50 tixu, postavil jsem nejake "spatne balicky", ale dlouho jsem se s nima bavil. Ted online pouzivam na trening limited. Semtam si na online nabiju treba 100 tixu a hraju drafty, dokud tixy neprohraju (to muze trvat dlouho, vetsinou hraju 4-3-2-2 drafty, v prumeru 2 boostery z kazdeho turnaje dostanu (mam 3:0 statistiku priblizne stejne casto zastoupenou, jako 0:1) a kdyz semtam otevru neco, co ma par tixu, tak je draft "zadarmo".

Kdyz bys chtel vic info (nebo pujcit balik - na standard mam postaveny "spatny" a levny monoRed heroic balicek, ale pro nejake testovani to staci), tak mi napis (jakub.jandak@gmail.com, na onlinu Elden43 - na onlinu jsem min, nez na mailu:-)).
elden43.blogspot.com - blog hlavně o MtG
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement