pátek 29. března 2024
Diskuzní fórum Minimalizovat
Otazky na uvod
Poslední příspěvek 04.03.2015 22:16 od Flamberg. 1 Odpovědi.
Tisková verze
Seřadit:
PředchozíPředchozí DalšíDalší
Nemůžete vkládat odpovědi.
Autor Zprávy
TitussUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:2
Tituss

--
03.03.2015 21:35  

Zdravim MTG komunitu, dneska som bol prvy krat v shope a rozhodol som sa MTG zakupit, no zatial to skoncilo tak ze som dostal 2 "tutorial" packy na uvod aby som si doma hru mohol vyskusat a dalej sa rozhodnut co a ako (dakujem shopu Najada za prilezitost) tak sme doma zacali hrat a niektore karticky nam neboli celkom jasne aky maju efekt...
Screenshot odfotenych kariet: http://i.imgur.com/45FXD7U.jpg

Zacnem z laveho hornerho rohu:
Prva karta: Bonus +1/+1 trva permamentne dokym postava zije? (samozrejme ina na modre)

Druha karta: Schopnost sa aktivuje a plati iba raz po jeho nastupeni do bojiska? dalej sa uz neaktivuvava?

Tretia karta: To som pochopil tak ze ak ja pouzijem kartu, mam zobrat nepriatelovu kreaturu a vlozit mu ju na spodok kniznice? neni mi jasne z ang. to "second from the top"

Stvrta karta: To nechapem vobec, mam zobrat karty (z kniznice?) ked odhodim kartu? Nejako mi to nedava zmysel

Piata karta: Nie-cierne kreaturi (predpokladam u kazdeho hraca v hre) maju bonus -1/-1 do konca kola? ale kedy sa ta schopnost aktivuje a cim? staci ze je kreatura na bojisku tak plati dokym zjie?

Siesta karta:  to nechapem asi vobec, ziskam vzdy +1 zivot ak vzdy pouzijem nejake kuzlo (enchant, instant) alebo vyvolam kreaturu pomocou zemi? cize teoreticky z 2/2 moze byt po case 2/10?

Siedma karta: teda to je skor otazka aj pre ostatne karty co to maju, symbol tych zemi znamena ze tu schopnost mozem pouzit kazde kolo znova a znova?

Osma karta: Ak tuto kartu pouzijem hrac si z ruky vybere lubovolne dve karty a da si ich na pohrebisko?

Fakt dakujem za objasnenie tychto kariet...mam v plane si kupit nejaky Dual Deck na zaciatok nech mozem s priatelkou hravat, aktualne mame len tieto dva baliky po 30kariet.

Ano a este pocas toho ako pisem este otazka ohladom blokovania. Ja vyvolam kreaturu je tapnuta (lezi) cize toto kolo s nou este nemozem bojovat, nasleduje tak supera a utoci na mna mozem s touto kreaturou uz blokovat?

Vdaka moc moc za help


EDIT: Tak otazky su uz vyriesene

FlambergUživatel není přihlášen
Advanced Member
Advanced Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:515
Flamberg

--
04.03.2015 22:16  

Zdar!

1) Ano, Paragonova schopnost funguje, dokud je na bojišti.

2) Ano, pouze jednou, při příchodu kocoura na bojiště (nicméně si ho třeba můžeš nějak vrátit na ruku a seslat znovu).

3) "Second from the top" znamená "druhá z vrchu". Tedy zvedneš nevrchnější kartu svého balíčku a pod ni dáš zacílenou kartu (aby byla druhá v pořadí).

4) Pokaždé, když použiješ Asistentovu schopnost (tedy zaplatíš ty many a tapneš ho, schopnost jde na stack a po případných reakcích se vyhodnotí), si lízneš z balíčku jednu kartu a hned musíš jednu z karet na ruce zahodit do hřbitova. Typicky se taký efekt používá pro to, aby ses rychleji dolízal k aktuálně potřebným kartám. A do schopnosti naopak zahodíš kartu, která ti je momentálně na nic (třeba přebytečné země). Jen bacha na to, abys měl před použitím této schopnosti na ruce dost karet. Pokud nebudeš mít žádnou, tak líznutou kartu musíš hned zahodit.

5) Festergloom je jednorázové kouzlo (Sorcery) s efektem, který trvá do konce kola. Tedy až se Festergloom provede, dá se do hřbitova a všechny nečerné bytosti se zmenší o jedničku. Na konci kola se ten postih zruší.

6) Staff přidává životy přímo tobě a to kdykoliv vyneseš Swamp nebo vyvoláš nějaké černé kouzlo (Creature, Enchantment, Sorcery, Instant...).

7) Ano, takovou schopnost lze používat opakovaně, dokud máš dost many na zaplacení (klidně i vícekrát za kolo, pokud máš třeba šest man).

8) Ano, hráč si vybere ze svých karet, co má v ruce, dvě, a ty zahodí do hřbitova.

Standardně bytosti do hry nepřicházejí tapnuté, musí na nich být napsané něco jako třeba na Carrion Crow. Nicméně, ano, existuje pravidlo, že taková bytost nemůže v tom kole útočit. Blokovat v soupeřově kole jeho bytosti ale může.

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
Nemůžete vkládat odpovědi.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí